La Direcció General d’Igualtat i el Departament de Salut assumeixen les negociacions per l’assoliment d’un Pacte Social contra les discriminacions envers el VIH/Sida

Caminem cap a l’adopció del Pacte Social contra les discriminacions i l’estigma relacionat al VIH

Ahir, dia 19 d’abril de 2017, més de tres anys després del compromís adquirit amb l’adopció de la Resolució 572/X del Parlament de Catalunya, per la qual s’aprovava a la Comissió de Salut l’Acord Nacional per fer front l’epidèmia del Virus de la Immunodeficiència Humana a Catalunya i contra l’estigma relacionat; el Govern de la Generalitat va fer els primers passos per fer possible l’assoliment d’un Pacte Social per lluitar contra les discriminacions i l’estigma relacionat al VIH/Sida.

La Directora General d’Igualtat, Mireia Mata, i el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, juntament amb membres del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya van convidar a les ONG’s que treballen en l’àmbit del VIH, a agents socials del món del treball, l’empresa i la investigació, i a membres de diferents departaments de la institució a una primera reunió que pretenia abordar els objectius generals del pacte, així com crear un primer espai de debat per afrontar les possibles problemàtiques i discriminacions que encara avui dia es produeixen en aquest àmbit.

 

A la reunió hi vam assistir membres delComitè 1r de Desembre, en representació de les organitzacions membre de la Plataforma, i representants d’agents socials com sindicats (CCOO, UGT) , la patronal PIMEC, la Secretaria d’Universitats i Recerca i el Cos de Mossos d’Esquadra. L’objectiu és ampliar i fer extensible l’elaboració del pacte a tots els sectors de l’administració, a les organitzacions i espais socials i al conjunt de la ciutadania.

El Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG/Sida de Catalunya fa anys que lluita per a fer realitat mesures efectives contra les discriminacions que, malauradament, encara perduren. Esperem que el Pacte Social pugui ser una eina útil per a totes; de consens, determinació i compromís per acabar amb una realitat encara desprotegida vers les situacions de vulneració de drets i discriminacions envers el VIH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *