Acció 16 abril: Tractaments de HCV assequibles per a tothom!

Barcelona ILC 2016 Societat Civil en Acció:

TRACTAMENTS DE HCV ASSEQUIBLES PER A TOTHOM!

QUÈ FAREM?

Nosaltres, persones vivint amb el virus de l’Hepatitis C (VHC) i grups de societat civil (d’Espanya, França, els EUA, Ucraïna i d’altres llocs) als que ens preocupa l’accés als medicaments i especialment medicaments per VHCens pronunciarem en una acció el dissabte 16 d’abril a la 13.00 davant el Congrés Internacional del fetge (Hall 8, Fira de Barcelona). Aquesta acció visibilitzarà la manca d’accés a tractaments i la necessitat de la producció i competició de genèrics per a promoure l’accés universal al tractament de HCV.

L’acció inclourà Castellers, un acte teatral explicant la història del Sofosbuvir (i de com Gilead va arribar al seu preu), i els testimonis dels pacients de VHC i els seus aliats. També inclourà propostes de solucions concretes que podrien aconseguir grans reduccions del preu i una revisió del sistema de desenvolupament de fàrmacs i de fixació de preus. Ens encantaria veure a multitud d’organitzacions i individus manifestant el seu suport (i fins i tot compartint la seva història). Per això et volem convidar A TU a participar i així mostrar suport cap a la gent que no té accés a medicaments pel VHC a Europa i a tot el món!

PER QUÈ?

Hi ha nous medicaments que curen més del 95% de les persones que viuen amb el virus de l’hepatitis C (VHC), però el seu preu és desorbitat. La seguretat social i mútues privades estan negant o racionant aquests tractaments a causa del seu cost prohibitiu. Pacients en països de rendes baixes, mitjanes i altes són incapaços de pagar-los.

Per això, nombrosos grups de societat civil representant a persones amb VHC i companys en solidaritat ens unirem per protestar aquesta injustícia en el pròxim Congrés Internacional del fetge, la principal reunió científica que s’ocupa de l’hepatitis. Aquest any se celebra a Barcelona (13-17 d’abril de 2016). Més de 150 milions de persones al món pateixen d’infecció crònica de VHC i necessiten tractament. A Espanya, més de 500.000 persones estan infectades i no obstant això, només 40.000 han estat tractades. La medicació clau per al VHC, el Sofosbuvir de Gilead, té un preu de $1.000 per pastilla, encara que pot ser fabricat massivament per $1 per pastilla. El preu desorbitat de Sovaldi® i Harvoni® de Gilead faria que el pressupost de salut pública d’Espanya fes fallida, al igual que a molts altres països europeus.

El tractament genèric VHC Genèric és assequible: un curs de 12 setmanes de Sofosbuvir es ven actualment a l’Índia per $325, i els preus continuaran baixant a mesura que ens acostem a les economies d’escala. La competència dels genèrics sense restriccions és l’estratègia més eficaç per reduir el preu dels medicaments. Els governs poden utilitzar les garanties legals per protegir la salut pública. Ells tenen el dret d’emetre una llicència obligatòria, per exemple, el que els permet oferir medicaments genèrics assequibles i d’alta qualitat.

ON I QUAN?

Dissabte 16 d’abril (reunió a les 12.00, acció a la 13.00) Depenent de la disponibilitat també organitzarem una reunió prèvia amb aquells que ho desitgin. Fira Barcelona Gran Via, entrada nord (Hall 8) Carrer del Foc, 37, Barcelona.

Us hi esperem!
Podeu compartir l’esdeveniment del Facebook: https://www.facebook.com/events/1595522604098958/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *