S’inclou l’Hospitalet de Llobregat al mapa de municipis contra l’estigma i la discriminació relacionades al VIH

L’Hospitalet de Llobregat ha estat la primera ciutat catalana en ser inclosa al mapa de municipis contra l’estigma i la discriminació relacionades al VIH/Sida, després que el Ple de l’Ajuntament aprovés per unanimitat, el passat 18 de març, la  Moció per fer front a l’estigma i la discriminació relacionats a l’epidèmia del VIH/Sida.

L’aprovació d’aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya que va engegar el Comitè 1r de Desembre el passat 1 de març, Dia per a la Zero Discriminació, per la qual demanava la implicació de les administracions locals en la lluita contra l’estigma i la discriminació relacionades al VIH/Sida. I és que, a dia d’avui, tant l’estigma com la discriminació comporten grans dificultats per a les persones que viuen amb VIH i suposen un gran obstacle en la prevenció de la infecció.

Des del Comitè 1r de Desembre es farà la coordinació i el seguiment de l’aprovació de la iniciativa en els diferents ens locals. Per això, ha publicat el “Mapa de municipis contra l’estigma i la discriminació”, una eina que pretén visibilitzar tots aquells pobles i ciutats compromesos amb la defensa dels drets de les persones que viuen amb VIH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *