Declaració al Parlament en favor dels Drets Sexuals i Reproductius al Post2015

Ahir, dia 8 de juliol de 2015, al Parlament de Catalunya es va tornar a viure un fet històric i novament fruït del treball conjunt de la Societat Civil: La Declaració en favor dels Drets Sexuals i Reproductius al Post2015.

Aquesta Declaració es única i valuosa perquè per primera vegada el Parlament te una declaració vinculada als Drets Sexuals i Reproductius.Aquesta Declaració Institucional sol·licita a Nacions Unides que incorpori el Drets Sexuals i Reproductius d’una manera clara, definida i avaluable en el Marc de desenvolupament post-2015. La notícia al web del Parlament es pot llegir AQUÍ.

Des de la societat civil, arrel del projecte Drets Sexuals i Reproductius a l’Agenda Global i a l’Agenda de Catalunya, es va organitzar fa dos mesos una iniciativa per sol·licitar un posicionament del Parlament de Catalunya en favor dels Drets Sexuals i Reproductius i adreçar-lo a Nacions Unides demanant que s’incloguin ens els Objectius de Desenvolupament Sostenible del Marc de Desenvolupament Post 2015, la qual cosa es decidirà a nivell global en els propers mesos. Aquest projecte està promogut i coordinat per les entitats Creación PositivaCooperacció i l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB) i té com a objectiu afavorir la creació d’un espai de capacitació comú sobre les agendes internacionals relacionades amb els Drets Sexuals i Reproductius (DSiR).

Aquí el llistat d’entitats que ens van adherir a la Petició Posicionament al Parlament de Catalunya en favor dels Drets Sexuals i Reproductius al Marc de Desenvolupament Post 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *