Punts de l’Acord Nacional VIH: PACTE SOCIAL PER A LA NO DISCRIMINACIÓ

Cada dia d’aquesta setmana parlarem d’un dels punts de l’Acord Nacional VIH: Avui PACTE SOCIAL PER A LA NO DISCRIMINACIÓ.

Amb motiu del primer aniversari de l’Acord Nacional per a fer front a l’epidèmia del VIH a Catalunya i contra l’estigma relacionat, el Comitè 1r de Desembre i les seves entitats membres demanen més compromís i accions que garanteixin el seu compliment per part de totes les institucions implicades.

Un dels punts clau de l’Acord Nacional és l’impuls d’un Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH on l’objectiu general d’aquest sigui eliminar l’estigma i la discriminació associada al VIH i a la sida a Catalunya. Aquest Pacte hauria d’incloure com a mínim promocionar un canvi en imatge del VIH a la nostra societat i, per tant, fer front a la serofòbia; la vigilància de situacions de discriminació, garantir l’accés igualitari a tots els serveis, prestacions i recursos; facilitar l’accés de les persones que viuen amb VIH als drets sexuals i reproductius i promoure i implementar la Recomanació nº 200 de l’OIT (Recomanació sobre el VIH i la sida i el món del Treball de l’Organització Internacional del Treball).

Avui dia no tenim notícies d’aquest pacte que hauria de liderar que hauria de liderar la Generalitat de Catalunya. El País no pot viure de promeses ni de bones intencions; ens calen fets: ARA o MAI. ‪#‎AcordVIHAraoMai‬ ‪#‎1anyAcordVIH‬

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *