1 març 2015: Dia per a la Discriminació Zero

1 DE MARÇ: ZERO DISCRIMINATION DAY

Des del Comitè Primer de Desembre, Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya, ens sumem a la campanya per la DISCRIMINACIÓ ZERO, una campanya promoguda per ONUSIDA amb motiu del dia per a la no discriminació, l’1 de març.

Sota el lema “Obre’t al mon, estén la mà”, la campanya visibilitza que “comunitats senceres pateixen quan no es planta cara a la discriminació. Limitar les possibilitats de les nenes i les joves de gaudir d’una educació adequada no només restringeix les oportunitats individuals, sinó que impedeix que les societats es beneficiïn d’un patrimoni de talent més important. La discriminació de les persones a raó de la seva raça genera sofriment individual i debilita la cohesió social. Estigmatitzar els qui viuen amb el VIH desincentiva les persones a fer-se la prova i a rebre l’assistència sanitària i el tractament, que són vitals”.

Han passat gairebé 70 anys des que l’Assemblea General de les Nacions Unides aprovés la Declaració Universal dels Drets Humans. No obstant això, la discriminació, els prejudicis i l’estigma que pateixen les persones que viuen amb el VIH continuen molt presents en la nostra societat. Des del Comitè volem celebrar aquest dia destacant tot el treball realitzat per les entitats que en formen part -un treball de base, de qualitat, proper, en xarxa i comunitari- per reivindicar i construir maneres de viure vides dignes i amb respecte. El Dia per a la Zero Discriminació és una bona ocasió per celebrar la diversitat i els drets que tots i totes tenim.

A Catalunya, amb el treball que portem a terme dia a dia i amb una aportació simbòlica -les fotos que adjuntem- l’1 de març, i cadascun dels dies de l’any, també diem #ZERODISCRIMINATION.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *