Rebutgem mesura punitiva de l’AjBCN a l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia

Des del Comitè 1er de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya, volem mostrar públicament el nostre rebuig a la mesura punitiva que l’Ajuntament de Barcelona ha imposat a l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia.

A l’estiu del 2013, l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia, en el marc de la Festa Major, va iniciar una campanya per la defensa del dret al propi cos i per fer front a les agressions sexistes en espais de festa. Aquesta campanya comptava amb el suport de molts dels carrers guarnits de la Vila, que van penjar els cartells i compartir les cintes liles per adherir-se a la reivindicació. Mesos més tard, a l’Assemblea se’ls van notificar les conseqüències polítiques d’aquesta campanya: diverses multes que sumen la desorbitada xifra de 10.500€.

Aquest mesura ens sembla un atac a la llibertat d’expressió i a la defensa dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones i, per això, demanem a l’Ajuntament de Barcelona que sigui coherent amb les seves accions polítiques i mostri el seu suport real a la lluita de les dones pel propi cos fent marxa enrere i anul·lant els expedients sancionadors a les set membres de l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *