NdP: Curs de voluntariat de Stop Sida

Nota de premsa de Stop Sida

VOLEM PERSONES COM TU

Stop Sida, com a part de la societat civil, fem una crida a la participació i empoderament de les persones LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) en les accions referides a la salut sexual del nostre col·lectiu, així com a mantenir la lluita contra l’estigmatització y discriminació de les persones amb VIH. Les nostres accions transformen el nostre entorn, les polítiques i els discursos. Et convidem a formar part d’aquest canvi.

El voluntariat és una opció solidària.

Stop Sida és una associació comunitària integrada per voluntaris/es que han escollit una opció solidària dedicant part del seu temps lliure a prevenir l’expansió del VIH i a la cura de la salut sexual des de i per al col·lectiu LGTB i de treballadors/es sexuals.

Promocionem la salut sexual.

En un context legal i social en el que les persones immigrants poden quedar excloses del sistema sanitari, apostem per acciones que parteixin de la nostra pròpia comunitat i que promoguin els nostres drets i, concretament, els drets sexuals. A Stop Sida tenim un servei gratuït de informació i gestió d’accés al sistema sanitari català per persones LGTB amb VIH o treballadors/es sexuals, mitjançant el que 177 persones han rebut assessorament individual i grupal, acompanyament als centres sanitaris pertinents i seguiment personalitzat.
Davant posicionaments focalitzats en la capacitat de les persones de transmetre el VIH, les accions de Stop Sida promouen la nostra salut sexual al mateix temps que lluiten contra l’estigma de las persones que viuen/vivim amb el VIH.

Els resultats de Stop Sida durant 2014

A Stop Sida mitjançant els nostres serveis facilitem informació sobre la prevenció del VIH i altres ITS (Infeccions de Transmissió Sexual) per a que la persona prengui decisions informades sobre la seva salut sexual:

  • *Els voluntaris/es del servei de prova ràpida del VIH i Sífilis hem realitzat 1.150 proves; oferint assessorament i suport emocional.
  • *Els educadors de carrer hem realitzat 38.675 atencions a homes que tenen sexe amb homes en zones de “ligue” (cruising), events com el Circuit Festival, Bearcelona, Pride Barcelona y Sitges, clubs de sexe, saunes i bares de Catalunya, oferint informació personalitzada i material preventiu.
  • *Els voluntaris de Tallers hem organitzat 16 tallers amb la participació de 179 homes gais i bisexuals on han rebut informació específica y adaptada para el cuidado de su salud sexual.
  • *Els cibereducadors, mitjançant els principals xats i portals de contacte entre homes, hem ofert informació per tenir cura de la salud sexual en resposta a 2.515 consultes, així com prop de 400.000 usuaris han accedit a informació mitjançant els nostres portals, vídeos i materials on-line.
  • *Els/es voluntaris/es treballadors/es del sexe homes i dones transsexuals, entre altres activitats, hem entregat a la nostra seu i repartit en els espais de treball sexual 83.298 preservatius i lubrificants, atès a més de 1.000 consultes sobre salut sexual i realitzat 1.424 derivacions a diversos recursos socio-sanitaris.

Volem persones como tu.

Tot això no es podria portar a terme sense la feina realitzada per voluntaris i voluntàries, persones anònimes que volen seguir lluitant en la prevenció del VIH i en la cura de la salut.

VOLEM PERSONES COM TU. Fins el 27 Febrer de 2015 està obert el termini de inscripcióper a la realització del curs gratuït de formació de voluntariat que permet formar part de Stop Sida.

El curs comença el 2 de març.

Per a més informació e inscripcions trucar al 93 452 24 35.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *