El C1D assisteix al Congrés Quality Action (26-27 gener, Berlín)

El Comitè 1r de Desembre participarà en el Congrés 2016 del projecte europeu Quality Action, el qual es celebrarà a Berlín els dies 26 i 27 de gener

Des del Quality Action, projecte cofinançat per la Unió Europea per a la “Millora en la qualitat en la prevenció del VIH”, coordinat pel Centre Federal d’Educació per a la Salut (BZgA) d’Alemanya, s’organitza un congrés per presentar i discutir els resultats i l’experiència pràctica adquirida durant l’acció de la Qualitat en formats interactius.

El Comitè 1r de Desembre va participar en les dues edicions dels tallers impartits a Barcelona per capacitar-se en una eina de diagnòstic, avaluació i millora de la qualitat dels programes de prevenció de les entitats que treballen en l’àmbit del VIH/sida i la promoció de salut sexual. Les jornades, que van estar organitzades pel partner del projecte a l’Estat espanyol, l’associació SIDA STUDI, i en les quals també van participar la Secretaría del Plan Nacional sobre el Sida, CESIDA o FELGTB, es van celebrar a l’abril del 2014 (aquí notícia relacionada) i al gener de 2015 (aquí notícia) i van acollir més de 23 persones expertes de 10 països adscrits a aquest projecte europeu.

Així mateix, el C1D va aplicar l’eina al juliol de 2015 amb experts/es de 6 entitats membre de la plataforma que desenvolupen projectes vinculats a la prevenció del VIH entre homes gais, bisexuals i HSH, donada la necessitat de abordar específicament aquesta temàtica (aquí notícia). L’aplicació de l’eina va tenir resultats molt positius que es plasmen en la continuïtat d’un grup de treball dins del C1D, el qual va sorgir a partir de aquesta trobada, i l’elaboració de diversos documents de posicionament sobre aspectes relacionats amb la prevenció del VIH, la promoció de la salut sexual, el model d’atenció o les noves tecnologies de prevenció.

Finalment, les i els participants del projecte QA (45 organitzacions de 26 estats membre), es trobaran a Berlín per presentar i discutir els resultats i l’experiència pràctica i per  altres esdeveniments, com ara: el llançament de la Carta per a la Qualitat en la Prevenció del VIH o la presentació del kit de la política amb les declaracions de política i accions estratègiques per donar suport a la millora de la qualitat en la prevenció del VIH a nivell nacional i regional. A més, la conferència oferirà l’oportunitat d’aprendre més sobre els conceptes i eines d’Acció de la Qualitat.

Del C1D assistiran com a representants en David Paricio Salas, director de l’entitat SIDA STUDI i secretari del C1D, i l’Ana Burgos García, coordinadora tècnica del Comitè. Presentaran el pòster que adjuntem (fes clic sobre la imatge per descarregar-la en pdf).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *