COMUNICAT DEL COMITÈ 1r de DESEMBRE arran del comunicat del S.P.C

COMUNICAT DEL COMITÈ 1R DE DESEMBRE DE 13 DE GENER DE 2015 arran del comunicat del S.P.C de la mateixa data titulat “Queda reconegut que es va atemptar contra la imatge pública del Sindicat Policia Catalunya (SPC)”:

El Comitè 1r de Desembre ha tingut coneixement del comunicat del Sindicat Policia Catalunya (SPC)  abans esmentat en el que afirma que el Comitè “rectifica i reconeix que el Sindicat de Policies de Catalunya mai va tenir la intenció de malmetre la imatge de terceres persones i molt menys del senyor Benítez”, segueix afirmant que “el Comitè ha rectificat les difamacions que va emetre contra el SPC i reconeix que el Sindicat de Policies de Catalunya mai va tenir la intenció de malmetre la imatge de terceres persones i molt menys la del senyor Benítez”, segueix afirmant que “ha quedat aclarit que el Sindicat de Policies de Catalunya, en cap cas es va dur cap declaració ni acció orientada a desvetllar cap informació confidencial, atès que el SPC no en va atribuir accés, ni a desprestigiar cap persona, ni col·lectiu seropositiu ni de cap orientació sexual determinada. Van estar única i exclusivament relacionades amb la naturalesa de les fets esmentats succeïts”, segueix afirmant que “ara queda reconegut que en aquell moment es va atemptar contra la imatge pública del sindicat”.

El SPC al juliol de 2014 va presentar una demanda de conciliació contra el Comitè 1r de Desembre, que aglutina més d’una vintena d’entitats sense ànim de lucre que treballem des de fa més de 20 anys en la lluita contra la discriminació de les persones amb VIH –SIDA. Aquesta conciliació civil era prèvia a la presentació d’una querella criminal per injúries i calúmnies contra l’entitat i la seva Presidenta per haver emès un comunicat el 10 d’octubre de 2013, per donar resposta al comunicat del SPC del 6 d’octubre de 2013 en què s’exposava que dos agents policials que havien intervingut en l’actuació policial de Juan Andrés Benítez havien de prendre tractament antiretroviral durant un any. El nostre comunicat, d’acord amb la informació de la què es disposava en aquell moment, feia una crida a diverses autoritats per investigar els fets i denunciava que les informacions sobre el VIH eren esbiaixades, que es podria haver estat revelant de forma encoberta el seroestat de Benítez i que podrien haver semblat encaminades a estigmatitzar la seva persona. La demanda de conciliació del SPC exigia al Comitè que admetéssim que mitjançant aquell comunicat l’havíem difamat.

El Comitè 1r de Desembre, davant d’aquest indesitjable escenari judicial però conscients de la nostra responsabilitat institucional, vam proposar de resoldre el conflicte mitjançant una mediació, procediment que ha suposat un intens desplegament d’energia i dedicació.

Un cop assolida la resolució del conflicte, a dia d’ahir, 12 de gener de 2015, el Comitè i el SPC vam presentar un escrit conjunt al Jutjat  en el què demanàvem que homologués l’acord assolit entre les parts i posés fi al procediment judicial. El SPC trencant el compromís adquirit, aquest matí ha penjat al seu web corporatiu, sense previ avís, un seguit d’afirmacions que no s’ajusten a la realitat i que a més, revelen dades personals de diversos intervinents en el procediment de mediació.

Davant d’aquesta situació, el Comitè, després d’haver demanat formalment al SPC que rectifiqui, mitjançant aquest escrit, ens veiem obligats a desmentir les afirmacions que se’ns atribueixen. Tal com s’exposa en els acords de mediació assolits entre les parts que s’han penjat en arxiu adjunt al comunicat del SPC, el procediment de mediació va consistir en què cada part va exposar la seva forma d’actuar i la intenció que havia guiat la mateixa. Les parts, després d’escoltar-nos l’una a l’altra, vam acordar que no era necessari retractar-nos i vam entendre resolt el conflicte amb el compromís de futur de mantenir un diàleg fluid en cas de nova divergència i d’incorporar informacions contrastades en les nostres futures declaracions públiques.

Aquí enllacem l’Acord de Mediació entre el Comitè 1r de Desembre i el Sindicat de Policies de Catalunya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *