Creación Positiva imparteix el curs “Introducció a l’abordatge de la violència sexual”

Introducció a l’abordatge a la violència sexual

4 edicions:

  • * Barcelona, 25 de febrer, 4, 11 i 18 de març de 2015
  • * Catalunya Central, 14, 21, 28 d’abril i 5 de maig de 2015
  • * Lleida, 13, 20, 27 de maig i 3 de juny de 2015
  • * Tarragona, 30 de setembre, 7, 14 i 21 d’octubre de 2015

Unitat gestora de l’activitat formativa: Institut Català de les Dones amb la col·laboració del Gabinet Tècnic

La docència i organització per part de Creación Positiva

Objectius

•  Donar a les professionals de tota Catalunya les competències (habilitats, coneixements i actituds) sobre els diferents tipus de violències sexuals i les diferències en el seu abordatge: agressió, abús, assetjament , violència sexual amb coacció o coerció, intersecció entre violència sexual, física i psicològica

•  Proporcionar eines mínimes per a la detecció, utilitzant procediments que tinguin en compte la relació entre violència física i psíquica amb la violència sexual, i que permetin visualitzar aquesta forma de violència a la quotidianitat.

•  Fomentar el debat professional encaminat a la reflexió i la creació de formes d’actuació conjunta respecte a les violències sexuals, posant especial atenció en els processos de prevenció i recuperació.

•  Promoure accions on les/els professionals siguin agents actius respecte a l’abordatge de les violències sexuals i, per tant, millorar les formes de coordinació dels circuits.

•  Treballar  la relació entre les violències masclistes amb altres epidèmies i/o situacions que fan més complexe l’abordatge, com per exemple, el VIH, les drogodependències i problemes associats amb la salut mental.

•  Identificar, dins dels circuits existents, els recursos específics per abordar les diverses expressions de violència sexual, així com a les persones referents especialitzades en cada un d’aquests serveis dels diversos territoris.

Més informació:

http://dones.gencat.cat/ca/serveis/activitats_formatives/abordatge_violencia_sexual/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *