“Ells opinen. Tu decideixes” Campanya d’Stop Sida per promoure la presa de decisions informada

Stop Sida, entitat membre del Comitè 1r de Desembre, llança la campanya “Ells opinen. Tu decideixes. Campanya per promoure la presa de decisions informada”. Us deixem tota la informació:

Stop Sida, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, posa de relleu la necessitat de la comunitat de homes gais i bisexuals de ser els protagonistes en la presa de decisions que afecten a la nostra salut sexual.

Davant la pluralitat d’enfocaments i discursos en l’abordatge de la prevenció del VIH (visions biològiques, mèdiques, psico-socials, epidemiològiques, etc.), els homes gais i bisexuals necessitem accedir i comprendre la cada vegada més complexa informació que rebem, així com analitzar els missatges que ens arriben. Només així cada persona podrà prendre les decisions que s’ajustin millor a les seves necessitats i circumstàncies.

La simplificació dels missatges i la seva utilització normativa per part de diferents organismes públics i privats, en ocasions no exempts d’interessos, posen en risc l’autonomia de les persones en el dret a decidir sobre la cura de la seva salut, i poden generar estigma responsabilitzant al col•lectiu gai i especialment a les persones amb VIH com vectors de transmissió.

Cal oferir informació de manera personalitzada que contempli diverses opcions i estratègies per a la cura de la salut, en funció de les necessitats de cada individu.

Stop Sida defensa un enfocament holístic de la prevenció focalitzat en les persones, no només en el VIH. Això comporta donar suport i acompanyar a les persones en la presa de decisions, a partir d’una informació veraç.

Stop Sida és una associació sense ànim de lucre i de base comunitària que, des de 1986, està treballant des de i per a la comunitat LGTB i de treballadors/es sexuals homes i dones transsexuals en la prevenció del VIH/Sida i altres infeccions de transmissió sexual (ITS).

ACTIVITATS PROGRAMADES:

Al voltant del Dia Mundial de la Lluita contra el Sida, Stop Sida realitzarà diferents activitats de sensibilització i prevenció del VIH/ITS.

Taller de reducció de riscos en pràctiques BDSM: Dijous 13 de Novembre – 19 hores. Inscripcions en Stop Sida; col•labora www.orgyart.org

Festa benèfica per Stop Sida: Divendres 14 de Novembre – 23 hores.
Club Trash Barcelona. C/ Mare de Deu del Remei, 11; www.clubtrashbcn.com

Taller vivencial sobre Salut Sexual i plaer per a homes gais o bisexuals: Del 21 al 23 de Novembre.
Inscripcions en Stop Sida. Cap de setmana en casa rural.

Taller sobre Infeccions de Transmissió Sexual (ITS): Dimarts 25 de Novembre – 19 hores. Seu de Stop Sida.

Exposició Multimèdia “VIHVE”: Inauguració Dimecres 26 de Novembre – 20 hores.
Centre Cívic El Sortidor. Carrer del Sortidor, 12; www.ccivics.bcn.cat/elsortidor

Gala Benèfica de la Xarxa de Suport a Stop Sida: Dijous 27 de Novembre – 20:30 hores.
Hotel Axel. C/Aribau, 33; www.axelhotels.com

Gala “Protegersex” (www.protegersex.org): Divendres 28 de Novembre – 21 hores.
Bar Koryhuayra. Carrer de Sant Roc, 19 (M. Plaça Espanya). Oberta només al voluntariat de Stop Sida.

Informació i inscripcions: Stop Sida. Tf. 93 453 24 35

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *