Acte de donació de la fundació ArtAids a la ciutat de Barcelona de l’Escultura-Banc “Per sempre i un dia” de Lawrence Weiner

Notícia original: http://premsa.bcn.cat/2014/03/10/acte-de-donacio-de-la-fundacio-artaids-a-la-ciutat-de-barcelona-de-lescultura-banc-per-sempre-i-un-dia-de-lawrence-weiner/

Dimarts 11 de març, a les 13:00 hores, tindrà lloc l’acte de donació a la ciutat de Barcelona de l’escultura-banc Per sempre i un dia, obra de l’artista Lawrence Weiner, que des l’any passat està ubicada a la plaça Joan Capri (davant el Mercat de Santa Caterina), per iniciativa de la Fundació ArtAids. A l’acte hi assistiran el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; la Delegada de Salut, Cristina Iniesta; el president de la Fundació ArtAids, Han Nefkens, i el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi.

La Fundació ArtAids fou creada el 2006 per Han Nefkens, escriptor i mecenes d’origen holandès però establert a Barcelona. Des de llavors, la fundació ha liderat iniciatives arreu del món per donar visibilitat a la malaltia, com la que duu a terme des de 2006, convidant a artistes a crear obres d’art amb l’objectiu de combatre l’estigma associat al virus de la sida i a conscienciar la població de com d’important és la prevenció.

En el marc d’aquesta iniciativa, l’artista nordamericà Lawrence Weiner va crear l’escultura-banc Per sempre i un dia, realitzada amb plàstics reciclats, i concebuda com una manera d’expressar que no hi ha cap lògica en l’exclusió. L’artista vol que la seva obra sigui vista com un punt de trobada, de diàleg i de reflexió en la lluita contra la sida. Des del mes de febrer de 2013 està ubicada davant el Mercat de Santa Caterina. Ara, amb la donació d’aquesta obra a la ciutat, l’escultura es quedarà de manera permanent a Barcelona en el mateix emplaçament que ha ocupat durant aquests mesos. Per sempre i un dia s’ha dut a terme gràcies al patrocini de la Fundació Banc Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *