ONGs catalanes LGTB contra el VIH/sida remarquen els bons resultats de la prevenció el HsH

El Comité 1r Desembre, Plataforma Unitària d’ONG/sida de Catalunya, i la Coordinadora LGTB de Catalunya, denuncien la manipulació de dades d’un comunicat d’ahir respecte a la prevenció del VIH a Catalunya, recollit per alguns mitjans de comunicació. “Opinions sense contrastar d’organitzacions amb interessos polítics més enllà de la prevenció, no fan cap favor al tercer sector i encara menys a la prevenció del VIH, i són nocives per al conjunt de la societat”, assenyalen des d’aquestes plataformes.

Segons les dues Plataformes, si la prevalença a Catalunya és major és precisament es per l’èxit de las polítiques de prevenció i detecció que es realitzen conjuntament entre les entitats que treballen a l’entorn del VIH i l’administració catalana. Utilitzar la prevenció del VIH com a estratègia contra el dret a decidir del poble català, no només un atac tendenciós, ratlla també en la il•legalitat, i mereix tenir resposta per part del Pla Nacional de la Sida (MSSSP).

A més, el dia 11 de desembre del 2012 la Comissió Inter-departamental de la sida va analitzar i va avaluar les polítiques de prevenció i atenció del VIH/sida en la població HSH, remarcant la importància històrica del paper que han tingut les ongs catalanes i el reforç a les accions de prevenció que es realitzen, d’èxit reconegut i avalat amb evidències científiques.

Montse Pineda, presidenta del Comité 1r Desembre, assenyala que “en aquest moment històric, la defensa de la prevenció del VIH en el col•lectiu HSH (Homes que tenen sexe amb Homes) mai ha d’utilitzar-se com a argument partidista. El compromís de la defensa de les polítiques de prevenció i atenció del VIH signat per tot el Parlament de Catalunya l’any passat és el millor exemple que amb la prevenció del VIH no es juga, i si es fa, és immoral i hauria de ser jurídicament penalitzat”.

Joaquim Roqueta, Secretari General de la Coordinadora de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya afirma, “la societat civil catalana va lluitar des del principi de la pandèmia donant resposta a la Sida a Catalunya i a Espanya amb molts projectes i programes exportats a arreu, que després de més de vint anys de funcionament el Ministeri de Sanitat ha deixat de subvencionar malgrat la seva demostrada eficàcia”.
Més informació: presidencia@comite1desembre.org – president@gaispositius.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *